8.6.08

Niagara falls, part II...

*21/05*

Vertrokken uit Toronto naar Niagara falls. Gestopt aan de jeugdherberg om onze camera op te halen. Terug naar de brug gewandeld, souvenir gekocht in de Coca-Cola store, nog even rondgelopen in de duty free shop...
Rond 12u25 checkten we onze Amtrak papieren om te controleren om hoe laat onze trein van Niagara falls naar New York exact was... Die bleek om 12u35 te vertrekken, en niet om 14u35 (wat wij in ons hoofd hadden)... Hals over kop een taxi genomen, die ons mooi afzette aan het stationnetje in the middle of nowhere om... 12u40. Inderdaad. Voor één keer was de trein mooi op tijd vertrokken. Aangezien het kleine stationnetje volledig leeg was, gingen we met een bang hartje vragen aan de loketbediende om hoe laat de volgende trein naar New York vertrok... Om 4u de volgende morgen was het nuchtere antwoord... Niets aan te doen... We zouden ons nog 14u in Niagara falls moeten bezighouden en zo dus ook een voormiddag in New York missen...

Het eerste wat we deden was uiteraard ons ticket veranderen, zodat we geldige tickets hadden voor die trein de volgende morgen. Vervolgens belden we onze jeugdherberg in New York om te verwittigen dat we er de eerste avond niet zouden overnachten, maar dat we wel degelijk de tweede en derde nacht zouden komen (en dat ze dus niet ons volledige verblijf mochten annuleren!). Dan stapten we naar het 'Little Italy Food District', wat we op de kaart hadden zien staan. Het was een tochtje van toch zeker een half uur (met onze trekkersrugzakken...) en uiteindelijk bleek dat gewoon een woonwijk te zijn, want we zagen welgeteld maar één Italiaan... Uiteindelijk aten we in de Arby's, een alternatief voor Mac Donalds. We waren niet echt onder de indruk, maar aangezien we ons nu vooral goed moesten kunnen bezighouden, was een rustige, droge plaats zeer welgekomen. Thank you, Arby's!

Bij deze 8 tips om zich gedurende meer dan 10u bezig te houden in het Amerikaanse deel van de Niagara falls (en dit dus van rond 15u tot 4u 's nachts):

1) terug naar het centrum wandelen (tijdens deze wandeling passeerden we aan "Frankie's Donuts open 24/24h", interessant! + werden we even uitgescholden door een boze African American die op ons af leek te stormen terwijl hij 'you white, you turists - of zoiets -' brulde. Gelukkig bleek hij niet al te vlug en waren we al ver weg toen hij echt dichterbij kwam :))

2) het aquarium bezoeken. We zagen er pinguïns (echt gezond zien ze er niet uit, maar een bordje dat ernaast hing, zei dat dit door het ruien kwam...), clownsvisjes zoals Nemo en een showtje met Squirt de zeeleeuw die prompt reageerde op instructies zoals 'shame!' (handje voor z'n gezicht), 'flex' (hoofd helemaal naar achter)... Nog tof en het vulde de tijd :)

Een beetje rare pinguïns

Een Nemo'tje

3) Paadje langs de watervallen volgen en de steen 'bewonderen' op de plaats waar de eerste blanke man (...) de Niagara falls aanschouwde.

4) Een i-max film gaan bekijken over de waaghalzen die de Niagara falls overstaken (niet zeer interessant, maar wel goed om rustig binnen te zitten - het was intussen ook beginnen regenen)


Annie Taylor, die op 24/10/1901 zich liet meevoeren
door de watervallen in een ton. Ze kon niet zwemmen,
maar overleefde het toch. Straf!

5) Naar het Hardrockcafé gaan, waar we goed bediend werden door Katie (in het typische uniformpje: zwart rokje, witte kousen en witte schoenen). Spijtiggenoeg kwam Katie ons om het half uur de rekening brengen, terwijl wij uiteraard tot op het einde wilden blijven zitten (rond 23u gokten we...). Dus telkens iets nieuws besteld: na de sla nog een dessert (Fudge-ijs met chocolade), een berry smoothie en een pintje, nog een pintje...

In het hardrockcafé! Thx KT!

6) Te voet naar de watervallen by night, ze werden immers verlicht! Meer dan 3 kleurenstroken die geprojecteerd werden op het water, bleek dit niet te zijn, maar we hadden het toch gezien!

7) Te voet naar Frankie's Donuts! Die bleek effectief 24u op 24u open te zijn, gelukkig :) EN zéér lekkere donuts, die Frankie zelf nog aan het bakken was ook :) Gezelschap van taxichauffeurs en zo. Wat gekaart om de tijd te verdrijven (met Maarten, niet met de taxichauffeurs ;).

8) Tegen 2u 's morgens vertrokken naar het Amtrakstation. Na een uur waren we er, als eerste passagiers. Beetje bij beetje kwamen de medereizigers toe. Het bleek een bont allegaartje te zijn:
- 1 zwarte gangsterrapper die zich op de grond zette en begon te slapen
- 2 giechelvrouwen en 1 giechelman, die over schoenen babbelden (om 3u 's morgens :s)...
- Amish familie met 8 kinderen in traditionele kledij: vader baard + hoedje; meisjes met een hoofddoek volgens leeftijd; jongens champignonkopje. Eigen taal.
- koppel superenthousiaste Amerikanen ("Hey guys!!! So you are as crazy as we are to get this train this early! How are youuu!?)
- sympathiek gemengd koppel

Op de trein spijtiggenoeg geen vierzits te bespeuren, dus nestelden we ons elk zo goed en zo kwaad als het ging op 2 zetels en probeerden te slapen. Ondanks de verstikkende warmte in de wagon (de airco stond dus voor een keer niet veel te koud, maar veel te warm...), lukte dat nog goed. Tegen de middag zouden we - eindelijk - aankomen in New York.

~ Moraal van het verhaal: check, dubbelcheck en check nog eens om hoe laat je je trein hebt, zeker als het om een rit van 9u gaat in de richting van New York! ~

3 comments:

Anonymous said...

Mooie foto van jullie twee!!
Mooie herinnering aan een zo te lezen prachtige reis :)!
En zeg nooit rare pinguins tegen deze schattige diertjes, want o wee als thomas dit hoort ;)
Dikke kus x

Anonymous said...

Het vorige berichtje was van Kaat btw hihi x

Louise said...

:D

wist niet dat pinguïns zo gevoelig lagen :d