10.6.08

NEW YORK, simply the best!

*22/05*

Eindelijk aangekomen in Penn Station in New York tegen rond de middag. Eerst en vooral tickets gaan kopen voor de basketbalmatch van de New York Liberty van die avond. Vrouwenbasketbal, maar wel in Madison Square, blijkbaar dé sporttempel van NY (ik wist dat niet, maar allé :p). Dan meteen naar onze jeugdherberg, Jazz-on-the-Park genaamd (http://www.jazzhostels.com/jazzonthepark.php). Voor één keer kan ik geen positieve reclame geven, ik was nameliik absoluut niet tevreden over de ontvangst. Waarom? Wel, aan de balie stond ene Carlos, die zichzelf ten eerste al ongelofelijk cool vond en telkens de volle 15 minuten uittrok voor de gasten die voor ons kwamen inchecken. Telkens was er wel een vrouw bij de gasten, waarmee hij dan immens opzichtig probéérde mee te flirten. Nu goed, geen probleem, Carlos, ga uw gang...

Dan was het eindelijk onze beurt. We legden uit dat we er de vorige nacht niet geraakt waren, maar dat we wel gebeld hadden. Terwijl ik onze reservatie op het scherm zag verschijnen, beweerde mijnheer bij hoog en bij laag dat ons volledig verblijf toch geannuleerd was. Ok, dan geloven we hem wel... Oei, als hij nu een nieuwe reservatie moet aanmaken, dan kost het 3x zoveel. Ik stond intussen al immens met m'n ogen te draaien. Maar géén probleem, "Carlos will fix it". Op één of andere manier moesten we dan toch 'maar' 40$ meer betalen, dus dat viel nog mee. Allé, we hadden dus wel de dag ervoor gebeld en de persoon aan de telefoon had ons toen verzekerd dat er geen enkel probleem was voor de 2 resterende nachten! Nu vroeg Carlos wie we aan de lijn hadden gehad, maar dat wisten we niet (alleen dat het een man was). Geen probleem, Carlos ging het uitzoeken en die persoon dan meteen ontslaan "I'll fire the guy immediately!". Waarop hij heel opzichtig (en luid) vroeg aan ons: "Is that ok for you?". Maarten antwoordde daar koel op dat dat ons niet interesseerde. Waarop meneer Carlos tegen ons begon te zagen van: "So you want a guy to have no job, you want him to live on the street, just because he made a mistake??". Djeeeeezus, ik kon die gast echt een klap verkopen! Wedden dat hij zelf de telefoon opgenomen had die dag ervoor? Grrr! Nu, ik was wel moe natuurlijk (trein van 4u die ochtend, remember), maar toch!

Eens we de sleutel hadden en we onze kamer betraden, was dat wel in orde. Gewoon pech gehad met het personeel aan de balie, veronderstel ik. Toch zou ik niet aanraden om daar te gaan, tenzij je de charmes van Carlos wilt leren kennen... Genoeg jeugdherbergen in NY hoor!!
Genoeg negatieve talk, zeker wanneer je in een SUPERstad als NY zit. Soms kan je niet geloven dat een stad zoveel superlatieven verdient, maar in het geval van NY is het gewoon waar! Spijtiggenoeg restten er ons maar 2,5 dagen om deze stad te verkennen, dus begonnen we er maar beter meteen aan!
De tube naar Midtown genomen en gewandeld naar Times Square. Gepasseerd aan (en in) Grand Central Station, Chrysler building, Empire State building, Rockefeller building en het theater district om te eindigen aan Madison Square Garden, voor de match dus!

Times Square

Chrysler building

De Liberty basket women wonnen zeer overtuigend tegen de Washington Mystics. Nog indrukwekkend om te zien, al vonden we het baseball nog spectaculairder. Misschien waren ze gewoon te goed (ze hakten de anderen echt de pan in), zodat het niet echt superspannend meer was...Terug tube op, lekker fruit gekocht en gaan slapen.

Liberty New York @ Madison Square Garden

*23/05*

De tube genomen naar South Ferry. De Brooklyn Bridge gezien en dan gewandeld naar Battery Park, van waar je het Statue of Liberty (op m'n foto's wel heel héél klein :), Ellis Island en Liberty Island kon zien. In het park stonden ook heel veel kraampjes, waar we een grote zwart-wit foto van de skyline van New York kochten in een kader. Een beetje vreemd was dat je de keuze had tussen 3 versies: 1 met de WTC-torens er nog op, 1 zoals de skyline nu is (met dus niets op die plaats), maar ook 1 met de toekomstige Freedom Tower er al op :o. Wij opteerden voor de foto van de huidige situatie... In Battery Park staat nu ook de Sphere, die vroeger in het WTC stond. Ik werd er wat stil van.

Brooklyn Bridge en geconcentreerde Maarten

The Sphere @ Battery Park

Verder gewandeld naar Wall Street, langs het beeld van George Washington en de NY Stock Exchange. Ook Trinity Church gezien, Ground Zero (volledig ommuurd, niets te zien van de werken) en City Hall (met mooi park ervoor).

Louise en George Washington


Maarten aan de NY Stock Exchange

Trinity Church

In park aan City Hall


Het was prachtig weer, en omdat ik me herinnerde van de Sint-Lodewijksreis in het zesde middelbaar dat Chinatown echt een gezellige buurt was met veel leuke, kleine winkeltjes, trokken we in die richting. De buurt waarin we terechtkwamen, bleek echter vooral voor de echte Chinezen te zijn, we passeerden namelijk grote groenten-, fruit- en viswinkels (stinken...), waar overal Chinezen in de bakken aan het grabbelen waren. Hmmz, niet echt het idyllische Chinatown dat ik mij herinnerde... We besloten af te buigen naar Little Italy en aten er bij een Italiaan (duh). Daarna de tocht ingezet naar de Empire State Building, die we toch wel graag wilden bezoeken. Op de weg daarnaartoe kwamen we een cinema tegen, mogelijk interessant als avondactiviteit! Intussen kreeg ik toch ook wat shoppingsneigingen. Het is altijd leuk als je iets kunt aandoen uit de Levis of H&M van NY ;) Vooral functioneel geshopt: kleren die ik ook op m'n nieuwe job kan dragen :). Daarna kocht Maarten een pet en een typische NY-trui. Ziehier het resultaat :) Stoér :D


New Yorker :)


Spijtiggenoeg stond er véél te veel volk aan te schuiven voor het Empire State Building (zo'n 90 minuten wachttijd)... Omdat tijd nu net het enige was wat we niet hadden, besloten we dat maar te bewaren voor een volgende keer. In het algemeen hebben we eigenlijk niets echt bezocht in NY, net omdat we zo krap in tijd zaten. Kiezen is verliezen, he... Om uit te rusten naar de cinema geweest naar 'Maid of honor', zo'n typische romantische komedie, het mocht ook wel eens :) én het hoofdpersonage was MacDreamy :D. Ik vond het alvast heel mooi :)

Daarna nog iets gedronken (jaaawel, een Cosmopolitan :)) in een lokale bar. Het was Fleet week, dus er waren zeer veel militairen aanwezig, die de nodige vrouwelijke aandacht kregen (zelfs al waren het maar jonge sulletjes). Ik weet niet of ik het al vermeld heb in een vorige blogpost, maar het viel echt op dat willekeurige voorbijgangers vaak die mariniers tegenhielden om ermee op de foto te staan. Daar sta je dan als nuchtere Europeaan toch wel even van te kijken. Ook tijdens de basketbalmatch van de vorige avond werden de matrozen uitvoerig onder de aandacht gebracht.

Een ideale Cosmopolitan;
de mijne kwam in een gewoon glas,
maar smaakte toch zeer goed:)


Denkend aan de volgende dag, passeerden we nog even (slechts 15 blokken of zo :s, m'n voeten) aan het Penn Station om lockers te zoeken voor onze trekkersrugzakken. Zo zouden we niet terug naar onze jeugdherberg moeten op onze laatste dag. We hadden er evenwel geen rekening mee gehouden dat lockers sinds 9/11 absoluut uit den boze zijn in de U.S.A. Iedereen kan er immers alles insteken. Dat we daar niet aan gedacht hadden...

Zwaar onder de indruk van NY gaan slapen.

*24/05* laatste dag :(

Nadat we uitgecheckt waren, met onze trekkersrugzakken naar Central Park. Gedenkteken van John Lennon gezien. Heel mooi, ook Strawberry fields heeft wel iets. Eigenlijk vonden we alles wat we van Central Park gezien hebben de max. Zo immens groot, en zoveel bomen en groen. Echt tof en niet te vergelijken met de Londense parken, die plots zo clean en overgeorganiseerd leken. Héél veel mensen zien joggen. Ook een zalig zonnetje!

Imagine all the people, living life in peace...

Me + rugzak @ Central Park


Dan nog heel de 5th Avenue afgewandeld en souvenirs gekocht voor de gelukkigen :). O.a. boek 'Dreams from my father' van Barack Obama gekocht voor m'n papa (maar ook wel voor mezelf, ben er nu in bezig ;). De bedoeling was ook dat ik een iPhone zou kopen voor een collega, maar spijtiggenoeg bleek die volledig uitverkocht. Intussen is de collega in kwestie wel weer redelijk opgelucht, aangezien de nieuwe versie op komst is ;). Wel zot hoeveel volk er in die Apple Store was, echt letterlijk honderden mensen... What a hype! (maar vind hem zelf ook wel cool wi, die iPhone ;).

Onze reis liep op z'n einde... Het was prachtig geweest, we waren doodop, maar ergens had het toch nog langer mogen duren :) Er is nog zoveel te zien, zoveel te ontdekken, a whole world to explore! Alle clichés en vooroordelen overboord en met een open geest een nieuw land verkennen, zo moet het zijn! Het was een zalige reis en dit niet enkel door de bestemming, maar natuurlijk ook door mijn gezelschap, dank je Maarten voor deze prachtige reis!!!


~ * ~ * ~ The End ~ * ~ * ~

5 comments:

Anonymous said...

mooie foto!!!

Anonymous said...

Hey L,tip als je de volgende keer je baggage tijdelijk wil opslaan in een locker. Koop het goedkoopste treinticket dat je kunt vinden in Penn Station en dan mag je je bagage in de deposit (bewaakte bagage) afgeven ;-)

Anonymous said...

't is een interessante reis geweest: zeer inspannend maar ongeloofelijk ontspannend. Best time ever.

De sleutel van het succes: een zeer goede voorbereiding en onze power of two. Dat en stuk voor stuk geweldig leuke steden natuurlijk.

We made it there, so we can make it anywhere!

To be continued...

M x

Anonymous said...

Mooi !! Leuk verslag, ik heb er van genoten jullie avonturen te volgen!
Wanneer is jullie volgende reis...? :-)
Groetjes!

Anonymous said...

en net voor haar 24e slaagt ze er toch in deze reis helemaal geblogd te hebben zeker (ik weet waarom! zodat je vnv helemaal zou kunnen genieten van ..........ahaaaaaaaa!)amaiamai zo'n verslagen. Ideaal voor later nog eens naar terug te grijpen! xxx