2.10.07

Bij Davy in München!


München tijdens de Oktoberfesten... Denk je dan ook spontaan aan liters bier, wulpse vrouwen en zatte venten? Deze inleidende foto (Davy mét traditionele Lederhosen loves Oktoberfesten :)) doet het misschien wel vermoeden, maar toch hoeft het niet per se :) München is immers ook een supermooie stad, écht een aanrader voor een citytrip! Dus ook niet-bierdrinker zijnde (tjah, ça existe...), heb ik 3 prachtige dagen beleefd in München, met dank aan Davy voor z'n gastvrijheid, en aan Maarten voor z'n gezelschap natuurlijk :)!

Vrijdagavond vertrokken Maarten en ik rond 23u vanuit Brussel naar München. Met de bus... Jawel, Eurolines bleek een reuze-aanbod Bxl-München en terug te hebben enkele maanden geleden, dus wij die bus op... Voor een rit van 11 uurtjes... Al bij al kan je echt niet goed slapen op zo'n bus die er niet voor gemaakt is... (stoelen konden zo'n heel klein beetje achteruit, maar echt niet veel en bus zat volledig vol)! Toch ging de reis nog vlug voorbij... Gepasseerd over Ülm en Stuttgart en tegen rond 10u 's morgens waren we er: eerste beeld van München: de Allianz Arena (football: again... qué pasa?), speciaal gebouw wel, waar blijkbaar 's avonds dan kleuren op geprojecteerd worden.


Mooie introductie van Davy gekregen via de BMW-instellingen, het Olympisch park (remember de vermoorde Joden in '72), de Engelse tuinen, een biergarten... We zaten meteen in de Duitse sfeer (na een Schnitzel, een Knödel en Blaukohl kan dat ook moeilijk anders). Die Biergartens heb je blijkbaar echt wel overal in München: zo'n plaats waar je altijd warm eten kan eten en wat bier nuttigen: echt wel heel gezellig (en een mooie pagode ook al!). Echt wel handig om de typische plekjes te zien die niet elke toerist ziet: surfers op een riviertje met een hévige stroming, naaktzonners langs de ene kant van de rivier... We namen ook de lift naar boven in een toren die uitkeek over heel München, wat ons meteen een prima overzicht gaf!


Zondag was het dan Oktoberfesten voor de enen (Maarten, Davy en een hoop Australiërs) en uitslaap- + culturele dag voor de andere (me, me! :). Aanraders van musea: Alte Pinakothek, Neue Pinakothek en Pinakothek der Moderne: perfecte zondagse activiteit: 1€ per museum, heel wat grote namen gezien (stapels Rubens hingen er daar in die Alte + ook Breughels in de Alte Pinakothek, Monet, Manet, Klimmt, Knopff, Rodin en Van Goghs zonnebloemen in die Neue en dan nog wat Warholes in de Moderne). Kunstliefhebbers: het is een heel mooie buurt, de musea liggen op 1minuut afstand van elkaar en 't is niet té veel ook (die Duitse kunst, daar ben ik nogal vlug overgegaan :)). 's Avonds dan Maarten opgepikt en samen nog een gezellig Chineesje gedaan (anekdote: Duitsers die volledig gefascineerd kwamen vragen welke taal we spraken :s Conclusie: Nederlands, of althans West-Vlaams, wordt niet herkend als zijnde Nederlands in Deutschland...). Ahja, voor meer info over hoe het eraan toegaat in een Biertent --> zie Davy of Maarten :)



Zondag dan op 't gemak bij BMW gaan eten (waar Davy werkt), nogal geschift: meer dan 10 verschillende keukens waar ze elke dag uit kunnen kiezen. 't Is niet voor niets, maar als je dan aan de Alma denkt... hmmm. Nog eens op 't gemak door 't stad gelopen en opnieuw 12u op de bus (deze keer via Straatsburg ommetje gemaakt). Nog even op m'n ongemak gezeten toen onze buschauffeur in de omstreken van Karlsruhe even een verlaten, niet verhard baantje opreed om z'n bus vol te tanken en de ramen op 't gemak te wassen (freak?), terwijl we toch al bijna een uur vertraging hadden om onze aansluiting in Straatsburg te halen... Maar eind goed al goed, München was echt wonderschön, een topper!


Hierna nog even enkele sfeerbeeldjes:

Surfers op lokale rivier:


Kerk met dubbele klok:






Centrum van München: stadhuis






Finally: op de bus terug met een versgemaakte Brezel (zout, maar lekker!)